Mijn werk

Het liefst ga ik aan de slag met verschillende soorten vraagstukken. Ik begeleid teams en individuen die willen groeien en excelleren, of net vast zitten bijvoorbeeld in een conflict. In mijn werk hecht ik veel belang aan de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Ik doe graag interventies met grote groepen. Bijzondere aandacht heb ik voor talentontwikkeling en de ondersteuning van leidinggevenden in hun rol in teams en organisaties. 

Kessels & Smit

Ik ben Partner bij Kessels en Smit, The Learning Company. Kessels & Smit is een hecht netwerk van 50 professionals met een passie voor leren, ontwikkelen en veranderen. Vanuit onze werkplekken in België, Nederland, Zuid-Afrika en Duitsland werken we aan individuele, organisatie -en maatschappelijke vraagstukken. Als lerende organisatie werken we samen en spreken we elkaar aan op onze sterktes en ambities. Lees hier meer over het werk van Kessels & Smit.

Vragen waarmee ik graag aan de slag ga

  • Teamontwikkeling: visieontwikkeling, groei, talentontwikkeling, teamcrafting, vertrouwen en conflict, samenwerking.
  • Organisatie ontwikkeling : reorganisaties, herstructurering, hertekenen van visie en missie, invoeren van nieuwe systemen (bv. nieuwe HR-processen)
  • Cultuurverandertrajecten in organsiaties
  • Opzetten van nieuwe samenwerking tussen organisaties tot het begeleiden van een fusie
  • Ondersteunen van leidinggevenden
  • Leiderschapstrajecten voor medewerkers en leidinggevenden
  • Loopbaanbegeleiding en coaching

Rode draad 

De rode draad in de aanpak is bouwen aan vertrouwensvolle relaties, eigenaarschap, samen leren door te experimenteren, samen ontwerpen en leiderschapsontwikkeling.

Op scharniermomenten in het leven is het goed om iemand te hebben die steunt, van buiten af meekijkt en nieuwe perspectieven aanbiedt.

Teams

11-06-2021

Teams zijn systemen met een eigen logica en cultuur. Omdat een team identiteit, doel en betekenis geeft aan teamleden is het in alle opzichten belangrijk. Het is dé plek waar mensen door samen te werken leren en resultaten realiseren.

Samenleven en samenwerken is soms moeilijk. Dit zien we in micro-praktijken, teams, organisaties en op macro-niveau. Gebrek aan vertrouwen en niet kwetsbaar kunnen of durven zijn, ligt vaak aan de basis. We raken elkaar door wat we doen, zeggen en vergeten te doen. Het is bijzonder moeilijk om de andere echt te begrijpen en tegemoet te komen. Laat...

Ik heb bijzondere affiniteit met leidinggevenden en hun opdracht omdat ik zelf jaren lang in verschillende posities als leidinggevende heb gewerkt. Een leidinggevende heeft de plaats om een context te bouwen waarbij persoonlijke belangen en organisatie belangen met elkaar verbonden kunnen worden. Leidinggevenden kunnen vaak niet inschatten hoe...

We hebben van nature de neiging om ons te verzetten tegen veranderingen. Je hoort meer dan eens medewerkers zeggen: "Alles moet altijd veranderen. Waarom kunnen we niet gewoon blijven doen wat goed loopt?" Veel verander pogingen lopen vaak uit op niets en medewerkers worden verandermoe of ontgoocheld. Toch worden we uitgedaagd om om te gaan met...

Samen-Werken

28-05-2021

Een nieuwe samenwerking realiseren tussen organisaties tot het onderhandelen van een fusie zijn de spannendste en misschien wel moeilijkste processen die er zijn omdat het over identiteit en bestaansrecht gaat. Al van het begin kan er heel veel fout lopen. Je kan dus best vanaf het begin goed voorbereid starten.

©2021 - Koen Deblonde 
kdeblonde@kessels-smit.com +32 479 808836
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin