Leidinggevenden

10-04-2018

Ik heb bijzondere affiniteit met leidinggevenden en hun opdracht omdat ik zelf jaren lang in verschillende posities als leidinggevende heb gewerkt. Een leidinggevende heeft de plaats om een context te bouwen waarbij persoonlijke belangen en organisatie belangen met elkaar verbonden kunnen worden. Leidinggevenden kunnen vaak niet inschatten hoe belangrijk de impact van hun rol en persoonlijkheid is op hun medewerkers. Er is met andere woorden een groot potentieel aanwezig wat bewust kan ingezet worden.

Leidinggeven is veel meer dan beschikken over een arsenaal aan tools en kennis. Het relationeel vaardig en systeem gevoelig zijn, is bijzonder essentieel voor leidinggevenden.

Leidinggevenden zitten in een gevende positie. Ze hebben een groot zelfbewustzijn nodig over het effect van hun eigen handelen. Ze zijn in verbinding met hun eigen motieven en emoties en weten goed wat ze op welk moment moeten inzetten in functie van de ontwikkeling van medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. 

Leidinggevenden bouwen een context waarin medewerkers uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leer -en ontwikkelprocessen. Ze zien diversiteit en variatie als potentieel en niet als bedreiging. Ze slagen er in mensen te motiveren om mee eigenaar te zijn van de doelstellingen van de organisatie.

In ons werk willen we in elke opdracht steeds in contact en permanent overleg zijn met de leidinggevende omdat hij of zij de sleutelfiguur is voor duurzame veranderingen. 

©2021 - Koen Deblonde 
kdeblonde@kessels-smit.com +32 479 808836
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin