Lotte: De kracht van onlogische combinaties

25-03-2018

Lotte had als jong meisje veel interesses en een onstilbare honger om nieuwe dingen te leren. Ze had veel hobby's en veranderde ook regelmatig. Startte met de studies bio-ingenieur, veranderde naar economie en behaalde het voorbereidingsprogramma sociologie toen ze al aan het werken was. In de verschillende jobs botste ze steeds op het feit dat het saai was, te traag ging en te weinig uitdaging had. Ze stond en staat met andere woorden steeds voor de opgave om haar brede interesse en haar capaciteiten uit te dagen.

"Van intercultureel bemiddelaar tot App ontwikkelaar"

Door een aantal jaren geleden ernstig ziek te zijn, werd de kwetsbaarheid van het leven glashelder. Vanaf dan heeft ze de beslissing genomen om alleen nog maar die dingen te doen die er toe doen. Ze wilde een antwoord vinden op de vraag hoe ze haar talenten kon inzetten op een manier dat haar energie gaf. Ze kreeg veel commentaar van mensen dat ze wispelturig was wanneer ze weer van job veranderende. Ze twijfelde door het oordeel van de anderen ook aan zichzelf waardoor ze dacht dat er misschien echt iets fout was met haar. Na loopbaanbegeleiding kwam ze uiteindelijk terecht bij "De Creatieve Generalist". Daar ontdekte ze dat haar brede interesse geen probleem was maar een talent met mogelijkheden die ze kon leren hanteren. Dit gaf haar rust en energie om in een creërende modus te komen.Ze heeft ondertussen leren genieten van haar zoektocht in plaats van het realiseren van een resultaat. Het doel is niet om één ding te doen wanneer er energie ontstaat bij het maken van allerlei 'onlogische' combinaties.

"De kracht van de onlogische combinaties"

Als breed geïnteresseerde creatieve duizendpoot is het natuurlijk ook bijzonder ingewikkeld om als ondernemer jezelf te profileren in de markt. De keuze die ze nu maakt is om haar impulsen meer te volgen. Ze kiest ervoor om haar inspiratie te onderzoeken en te ontwerpen in nieuwe initiatieven. Ze heeft kunnen loslaten dat het resultaat voorop moet staan want dat belemmerde haar om creatief te zijn en vrij te denken. In het gesprek ontdekken we dat haar ondernemerschap ontstaan is door het voorbeeld dat ze had aan haar moeder. Na haar echtscheiding stond ze alleen voor de zorg van haar vier kinderen, zonder werk. Het doel van haar moeder was helder. Ze wilde dat haar kinderen alle kansen kregen en zouden kunnen gaan studeren. Ze is een lening moeten aangaan om de studies te kunnen betalen van haar kinderen, maar vooral het voortdurende geloof en vertrouwen en de aanmoediging de ze met z'n vieren kregen zette aan om nieuwe dingen te onderzoeken en te ondernemen. Zo was haar moeder één van de belangrijkste mensen die niet oordeelde over het veranderen van job en positief bleef bij haar ziekteproces. De veerkracht van haar moeder heeft haar aangezet om te blijven zoeken naar datgene wat er nodig is. Ze heeft geleerd van thuis uit dat wanneer je iets echt wil en je er op focust en ernaar handelt, je het ook echt mogelijk kan maken.

"Van thuis uit leerde ik dat wanneer je iets echt wil,  je er op focust en ernaar handelt, je het ook echt mogelijk kan maken".

Dromen over de toekomst is moeilijk. Ze wil vooral een toekomst creëren waar de omstandigheden optimaal zijn om wie ze is verder te ontplooien. Een context waar ze met de veelheid aan ideeën aan de slag kan gaan. Ze wil zelf beslissingen nemen, flexibel kunnen werken en niet gebonden zijn aan plaats, tijd en mensen. Collega's Kris en Silvia zetten voor de tweede keer het traject van de Pop-up onderneming op. Lotte stapte mee in het traject omdat het ondernemerschap voor haar de context lijkt te zijn waarin ze aan de slag kan met haar diverse zelf. 

Leuven, 5 maart 2018

Op de foto dirigeert Lotte de harmonie. Ze koos de foto omdat muziek voor haar een belangrijke passie is. Als dirigent ontdekte ze haar ondernemerszin. Muziek stukken kiezen, herwerken, activiteiten organiseren, mensen bijeen brengen...

©2021 - Koen Deblonde 
kdeblonde@kessels-smit.com +32 479 808836
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin