Teams

11-04-2018

Teams zijn  systemen met een eigen logica en cultuur. Omdat een team identiteit, doel en betekenis geeft aan teamleden is het in alle opzichten belangrijk. Het is dé plek waar mensen door samen te werken leren en resultaten realiseren. 

In goed functionerende teams is er een gedeelde intentie over wat een goed functionerend team is. Intenties zijn gekend en worden gewaardeerd ook al zijn ze soms verschillend. Teamleden hebben vertrouwen in elkaar waardoor verschil en variatie ervaren wordt als een meerwaarde. Diversiteit zorgt voor individuele leerkansen maar verhoogt ook de collectieve intelligentie van het team. Teams die over diversiteit en verschil met elkaar in gesprek kunnen gaan hebben sterke persoonlijkheden aan boord. Het gaat niet om de wet van de sterkste of de wet van de traagste, maar om het vermogen elkaar groei en succes te gunnen. 

Sterke functionerende teams hebben gedeeld eigenaarschap over de doelen en over hoe team gevormd wordt.  Ze zijn in staat te onderzoeken hoe het team als systeem functioneert en hebben de veiligheid geïnstalleerd om te onderzoeken hoe patronen hun belemmeren. Ze durven experimenteren met nieuw gedrag of een andere aanpak. 

©2021 - Koen Deblonde 
kdeblonde@kessels-smit.com +32 479 808836
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin